MENU  
 

SIMULATIE EN ANALYSE VAN BEWEGENDE ELEMENTEN.

Met Dynamics kan het dynamische gedrag van een ontwerp worden geanalyseerd direct vanuit de CAD-omgeving. T-flex Dynamics is daarmee een virtueel prototyping-gereedschap voor engineers en ontwerpers die de prestaties van hun samenstellingen nader willen onderzoeken. Het geeft zekerheid over de werking van een ontwerp, voordat het gebouwd is.

3D CAD landingsgestel

Gedrag van mechanische samenstellingen

Bij het ontwerpen van een mechanisch systeem zoals de scharnieren van een kantelaar, een arm van een graafmachine of de wielophanging van een auto, is het belangrijk te begrijpen hoe de verschillende componenten -bijvoorbeeld pneumatische, hydraulische, elektrische, of mechanische componenten- met elkaar samenwerken. Ook is het van belang de krachten te kennen die ontstaan bij, en nodig zijn voor de bewegingen. Met T-flex Dynamics kunnen bewegingen van mechanische samenstellingen gesimuleerd en geanalyseerd worden. Fouten kunnen worden opgespoord en gecorrigeerd. U kunt virtuele prototypes testen en optimaliseren voor prestatie, veiligheid en comfort.

Natuurkundige modellen, aangepast aan de engineeringspecificaties

T-flex Dynamics maakt gebruik van diverse soorten verbindingen en krachten om realistische condities te creëren. Vanuit het CAD-model kan Dynamics automatisch de verbindingen en raakvlakken genereren. Ieder contact-paar kan nauwkeurig worden beschreven met vrijheden, begrenzingen en wrijving. Er kunnen krachten worden aangebracht, zwaartekracht, momenten, veren, dempers, motoren, actuators, enz. Ook kunnen bewegingen interactief in gang worden gezet door onderdelen te verslepen met de muis.

Grafiek van de versnelling (screenshot)

Presentatie van de resultaten

Na het simuleren van een samenstelling staan er verschillende mogelijkheden ter beschikking van de ontwerper om de resultaten te beoordelen en te presenteren. Zoals grafieken en lijsten met data van verplaatsingen, snelheden, versnellingen, reactiekrachten, wrijvingskrachten, enz. Met behulp van animaties en grafieken kunnen bijvoorbeeld motoraandrijvingen worden gedimensioneerd, vermogens bepaald, nokkenbesturingen ontwikkeld en veer-dempersystemen samengesteld. Dynamics berekent ook de belastingen die weer kunnen worden gebruikt in de sterkteberekeningen.

Toepassingen in de industrie

Door de combinatie van fysica en mechanische informatie uit CAD, kan Dynamics breed worden toegepast in de industrie. Denk bijvoorbeeld aan hydraulische en pneumatische systemen, robotica, aandrijvingen, ophanging en veersystemen, roterende systemen, minimaliseren van onbalans, simulatie van realistische bewegingen, beleving en veiligheid van kermisattracties, snelle pick and place systemen, enz.

Toon meer over dynamische analyse ...


PROBEER T-FLEX CAD
30 DAGEN GRATIS


AANVRAGEN OF
KOPEN

3d cad koppeling